Aktywne filtry - Kliknij aby deaktywować
Wina / Półwytrawne / Białe
Chociaż określenie "wino" przyjęło się jako potoczna nazwa wielu w podobny sposób pozyskiwanych napojow alkoholowych na bazie owoców, to jednak na ogół dotyczy ono czystych produktów gronowych. Wina z innych owoców, określa się mianem win owocowych i mają one zwykle w samej nazwie wymienione owoce, których zostały wytworzone np: "wino jablkowe".
Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wino
- Wino wysokiej klasy Appellation Controlee -biate gronowe pótwytrawne pochodzące ze znakomitego szczepu Chenin Blanc. Nadające się doskonale jako aperitif oraz do dań z ryb, drobiu lub białych mięs. Temperatura podawania 8°-10°C.
- brak informacji
- Półwytrawne sherry. Aromat miodowo-rodzynkowy. W smaku łagodne, nektarowa słodycz, złamana wytrawnością oraz goryczką orzechowego posmaku. Dobre na niepogodę.
- Jasno żółty kolor. Aromaty białych owoców, moreli, pigwy i owoców cytrusowych. Smak bogaty, pełny, długi koniec. Temperatura podania – 8–10 stopni. Szczególnie polecane do: ryby w sosie lub grillowane (sandacz, szczupak), ser kozi, potrawy słone i słodkie, sałatki, surówki, aperitif, łosoś wędzony.
- Wino białe półwytrawne, z rodzaju win "spokojnych"
- Szczep: Emerald Riesling Region: Dan Smak: półwytrawne
Wino białe, gronowe, półwytrawne o jasnej słomkowej barwie. Aromat owoców tropikalnych z delikatną nutą kwiatową. W smaku orzeźwiające, pełne, doskonale zbalansowane. Koszerne. Podawanie: z białym mięsem oraz sałatkami. Idealny również jako aperitif. - Wino - białe gronowe pótwytrawne. Przeznaczone do łagodnych dań z ryb, drobiu lub białych mięs z sosami. Właściwa temperatura podawania 8°-10°C.
- Delikatne półwytrawne wino o kolorze słomkowo - cytrynowym.W zapachu orzeźwiające z wyczuwalnym aromatem owoców cytrusowych.W ustach świeże, delikatne.
Schłodzone doskonałe jako lekki aperitif, a także do wszelkich sałatek, lekkich przystawek, białych mięs, łososia, oraz deserów.
Optymalna temperatura podawania 10-12°C.