Ajerkoniak #3

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Domowe wyroby / Wódki / Likiery
Składniki:
- puszka słodzonego mleka skondensowanego,
- 1/4 litra wódki.

Jak przyrządzić?
Puszke wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez około 2 godziny. Następnie wyciągamy, czekamy aż ostygnie nieco i otwieramy puszke. Do miski wlewamy mleko (o ile mozla powiedziec o wlewaniu, przy tak gestej konsystencji) oraz wódke i miksujemy. Przelewamy do butelki (wychodzi pół litra i pół kieliszka do sprobowania). Po ostudzeniu całkowitym można włożyc do lodówki.
Naprawde smakuje jak ajerkoniak, a jest szybsze i tansze w produkcji.

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków