Apfel-Calvados-Bowle (Bowl Jabłkowy)

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Napoje alkoholowe / Wina
8 pokrojonych jabłek
sok z 1 cytryny
2 łyżki stołowe cukru
100 ml calvadosu
2 butelki białego wina
1 butelka wina musującego
1 butelka wody mineralnej(Występuje w wersji gazowanej i bez dwutlenku węgla; bywa lekko gorzka albo słonawa, o zróżnicowanym składzie soli mineralnych)

Jabłka włożyć do wazy, pokropić sokiem z cytryny i posypać cukrem. Odstawić pod przykryciem na 3-4 godziny do lodówki. Dolać calvados i białe wino i zamieszać. uzupełnić winem musującym i wodą mineralną(Występuje w wersji gazowanej i bez dwutlenku węgla; bywa lekko gorzka albo słonawa, o zróżnicowanym składzie soli mineralnych).

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków