Skrzydełka kurczaka z grilla w winie marynowane

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Kuchnia / Grill
Składniki:
18 skrzydełek kurczaka
Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki białego wytrawnego wina
2 łyżki oleju
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżeczka sosu chili

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone skrzydełka podzielić tnąc w stawach na 3 części. Cienkie końcówki przeznaczyć do innych potraw. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Elementy skrzydełek umieścić w grubej, plastikowej torbie, wlać marynatę, potrząsając dokładnie wymieszać. Tak przygotowane skrzydełka umieścić w lodówce na minimum 1 godzinę. Porcje mięsa odsączyć z marynaty. Piec przez około 15 minut na dobrze nagrzanym grillu co jakiś czas odwracając i smarując marynatą pozostałą z marynowania skrzydełek.

Źródło: pychotka.pl

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków