Pstrągi w winie

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Kuchnia / Grill
Składniki:
6 pstrągów
6 łyżek oliwy lub oleju
1 i 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
6 gałązek rozmarynu
sól
pieprz

Do podania:
białe wino

Do przybrania:
cytryna

Przygotowanie:
Pstrągi przygotować/sprawić, odciąć płetwy, usunąć skrzela i oczy, starannie umyć. Każdą rybę skropić oliwą i odstawić na 30 minut. Po tym czasie oprószyć solą i pieprzem, a do środka pstrągów włożyć gałązki rozmarynu. Piec na grillu, podlewając winem. Podawać z białym winem, przybrane cząstkami cytryny.

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków