Przepis: "Piernik"
Producent: nieznany

Składniki i sposób przygotowania
0,5 szklanki piwa "Leszek"50 dag mąki
25 dag miodu
15 dag cukru
10 dag masła
5 jajek
1,5 dag przyprawy do piernika
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie: Zrumienić dwie łyżki cukru, zalać piwem, dodać miód, pozostały cukier, zagotować. Dodać przyprawy i ostudzić. Masło utrzeć z żółtkami, dodać masę, przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na końcu domieszać ubitą z białek pianę. Ciasto włożyć do posmarowanej formy, piec 1 godzinę w 190 st. C.
Jedli to
Statystyki tego trunku
Oglądany: 5 032 razy, średnio 1.05 razy dziennie
Oceniany: 0 razy, średnio 0.00 razy miesięcznie
Komentowany: 0 razy, średnio 0.00 razy miesięcznie
Znudzony przeglądaniem trunków?
Zagraj w alkoholowe gry na naszej stronie lub obejrzyj śmieszne filmiki