Oto lista trunków wypitych przez Marcin101350
Piwa / Ciemne
- brak informacji
- Piwo o niepowtarzalnym czarnym kolorze, który w promieniach słonecznych zamienia się w ciemnorubinowy. Gruba delikatna powoli opadająca piana wieńczy słodki i aromatyczny trunek, który w pierwszej chwili smakuje karmelowo, aby po chwili zaskoczyć bogatą gamą posmaków od delikatnie goryczkowego poczynając, poprzez słodowo-ziołowy, na miodowym kończąc.
Swój oryginalny smak piwo zawdzięcza unikalnej recepturze, wielotygodniowemu okresowi dojrzewania w głębokich zimnych piwnicach browaru.
Piwo przeznaczone początkowo dla koneserów potrafiących docenić śmiałą kompozycję, niespodziewanie podbiło serca kobiet swoją delikatnością i finezyjną słodyczą oraz studentów ceniących jego ukrytą moc i awangardowy charakter.
Piwo wielokrotnie nagradzane, między innymi: znakiem "Dobre bo Polskie", Nagrodą Publiczności na Targach Poznańskich Polagra-Farm w Poznaniu, oraz medalem w Konkursie Piw w Szczyrku. - Warzony z najlepszych słodów ciemnych i starannie dobranych odmian chmielu,Grant Imperial jest naszą interpretacją stylu porter.Gorzko-słodkie nuty z posmakiem kawy i czekolady,gwarantują wyjątkowe doznania.
- To niezwykłe połączenie intensywnej ciemnej barwy oraz zaskakującego łagodnego i złożonego smaku, uzyskiwanego dzięki kombinacji czterech odmian słodu jęczmiennego. Słód pilzneński i monachijski nadają mu delikatny biszkoptowo-miodowy bukiet, podczas gdy słód karmelowy i palony wzbogacają trunek o intrygujące nuty czekolady i świeżo mielonej kawy. Ciemne Łagodne to piwo idealne dla wszystkich poszukujących w piwie prawdziwej głębi i przyjemności.
- brak informacji
- Żywiec Porter jest bardzo mocnym i treściwym piwem charakteryzującym się posmakiem palonego słodu z nutami kawowo-karmelowymi. Produkowany jest ze słodu monachijskiego oraz kombinacji słodów jasnych i specjalnych, fermentowany w otwartych kadziach i poddawany długiemu okresowi leżakowania, który może trwać do 6 miesięcy.
Recepturę piwa Żywiec Porter wymyślił w 1881 r. Juliusz Wagner, który był naczelnym piwowarem Arcyksiążęcego Browaru w Żywcu.Od tego roku piwo Żywiec Porter produkowane było w Żywcu. W związku jednak ze zmianą systemu produkcji w żywieckim browarze i wprowadzeniem technologii HGB na początku XXI wieku, w latach 2003-2004 Grupa Żywiec przeniosła wyrób portera do Cieszyna, gdzie zostały zachowane dawne urządzenia piwowarskie.
Piwa / Smakowe
- brak informacji
- Piwo Ciechan Miodowe to złocisty płyn, naturalnie mętny o dość obfitej, puszystej białej pianie i gęstej konsystencji. Charakteryzuje się słodko-gorzkim smakiem pochodzącym z połączenia piwa i miodu. Jego intensywny miodowy smak i aromat wzbogacony jest wydatną i niebezpośrednią goryczką. Ten złocisty kolor i miodowy aromat nadają mu absolutną unikalność a miód naturalny wielokwiatowy dodawany do piwa pochodzi z terenów Warmii i Mazur. Piwo Miodowe z Ciechanowa jest niefiltrowane, warzone tradycyjnie w 5-etapowym procesie. To piwo aromatyzowane, działające rozgrzewająco o zawartości 14% ekstraktu wagowego i 6,2% obj. alkoholu. Piwo Ciechan Miodowe jest szczególnie doceniane przez płeć piękną, gdyż jest jedynym piwem powstałym na bazie naturalnego miodu...
- Desperados 15,30, zaw. alk. 6%