Oto lista trunków wypitych przez aptekorz
Wódki / Gatunkowe / Stołowe/Smakowe / Specjalne
- Typowo polski produkt, którego tajemnica tkwi w pieczołowicie dopracowanej recepturze. Swój smak i aromat zawdzięcza wyrafinowanej kompozycji korzeni i miodu naturalnego z pasiek Lubelszczyzny.
- brak informacji
- Unikalna, bardzo aromatyczna wódka wytrawna, sporządzona na bazie wyborowego spirytusu rektyfikowanego i nalewu na trawę żubrówkę, dziko rosnącą wyłącznie w Polsce, w Puszczy Białowieskiej. Dopełnieniem wysokiej jakości surowców jest zdemineralizowana woda z własnych ujęć głębinowych "Polmosu".
Każde źdźbło trawy żubrowej jest ręcznie zrywane, selekcjonowane i suszone w naturalnych warunkach. Z tak przygotowanej trawy otrzymuje się ekstrakt, który zestawiany jest z najwyższej jakości czystą wódką. Następnie jest filtrowany aż do uzyskania pięknego złocistego koloru oraz delikatnego smaku i aromatu. Do każdej butelki wkładane jest ręcznie źdźbło trawy żubrowej, podkreślając naturalne pochodzenie Żubrówki. - Żubrówka Palona zestawiana jest na bazie niepowtarzalnej receptury, wykorzystującej między innymi whiskey. Dzięki leżakowaniu w polskich dębowych beczkach po nalewach wiśniowych wytwarzanych w Białymstoku, Żubrówka Palona zyskuje bursztynowy kolor, zbalansowaną słodycz i posmak owoców, przy jednocześnie wytrawnych akcentach.
Produkt idealnie sprawdza się w wersji saute -bez dodatków w postaci soków, napojów gazowanych czy składników typowych dla koktajli. Doskonale smakuje zarówno w shotach, jak i serwowany w sposób typowy dla whiskey, czyli z lodem. - brak informacji
- brak informacji