Oto lista trunków wypitych przez algol
Piwa / Pszeniczne
UWAGA: treść nie jest dostępna w Twoim języku. Poniżej znajduje się treść w języku oryginalnym
Erdinger Weissbier is not only the undisputed classic in the Erdinger product range, it is also quite simply the wheat beer par excellence.
It is brewed using fine yeast according to a traditional recipe and, of course, in strict accordance with the Bavarian Purity Law. Even today, the beer is still bottle-fermented in the traditional way; it takes three to four weeks for Erdinger Weissbier 'with fine yeast' to mature.
Only the finest ingredients are used in its production. Years of experience and constant quality checks guarantee the beer's unmistakable flavor.
A wheat beer for those who love outstanding and unforgettable wheat beer flavor.- Piwo pszeniczne do produkcji którego używa się słodu pszenicznego i jęczmiennego. Jest to piwo górnej fermentacji - co oznacza, że drożdże po skończonym procesie fermentacji nie osadzają się na dnie naczynia tylko zbierają się na powierzchni. Jest niefiltrowane i zawiera żywe kultury drożdżowe, które powodują, że piwo jest mętne i ma osad na dnie butelki oraz daje mu specyficzny charakterystyczny smak, który jest ceniony przez smakoszy. Piwo o podwójnej fermentacji - pierwsza w procesie produkcji, druga tzw. "fermentacja butelkowa" - po rozlaniu do butelek, piwo przez 2 tygodnie na magazynach w boksach w specjalnych, kontrolowanych warunkach temperatury i ciśnienia w wewnątrz butelki po raz drugi fermentuje, leżakuje i dojrzewa.
Wyprodukowany w Bawarii dla Browaru Jurand - Frater Pszeniczny jest tradycyjnie warzonym piwem o orzeźwiającym, słodko-kwaśnym smaku, z lekko wyczuwalnyą nutą goryczki. Wyjątkowo orzeźwiający charakter i pełnia aromatu uwiodą każdego prawdziwego piwosza. Naturalną cechą piwa pszenicznego jest zmętnienie.
Idealna temperatura do spożywania piwa Frater Pszeniczny wynosi między 8 a 12°C - Piwo "Białe" niefiltrowane przygotowywane jest z wysokiej jakości składników z użyciem specjalnych drożdży, które nadają mu wyszukanego smaku i aromatu.
Technologia przygotowania piwa pozwala na pominięcie procesu filtracji, dzięki czemu zachowuje ono wiele cennych witamin z grupy B. Specyficzny smak "Białe" zawdzięcza dodatkowi kolendry, chmielowi, a także dwóm gatunkom słodu: pszenicznemu i jęczmiennemu.
"Białe" poleca się spożywać w wysokiej szklance po uprzednim schłodzeniu do temp. 8°C (wtedy na etykiecie pojawia się czerwony napis, który świadczy o tym, że właśnie teraz piwo smakuje najlepiej). - Jedyne na Ukrainie prawdziwe piwo pszeniczne, warzone według tradycyjnej niemieckiej technologii. Pierwsza partia piwa została wprowadzona do sprzedaży w 2003 roku. "Obolon Pszeniczne" przygotowywane jest z najlepszych gatunków słodu jęczmiennego i pszenicznego, na bazie czystej artezyjskiej wody, wyjątkowych gatunkach drożdży piwnych powierzchniowej fermentacji, które nadają piwu przyjemny owocowo - korzenny aromat.
Specjalna technologia warzenia pozwala na zachowanie korzystnych biologiczno-aktywnych substancji w trakcie całego procesu przygotowywania piwa.
Przed jego spożyciem trzeba koniecznie ochłodzić je do momentu pojawienia się na etykiecie słowa "Obolon Pszeniczne".
Piwo najlepiej pić w wysokim, uprzednio zwilżonym, kuflu.
Dzisiaj "Pszeniczne" jest sprzedawane we wszystkich regionach Ukrainy, eksportuje się go do Litwy, Estonii i Polski. - Jedyne w swoim rodzaju piwo pszeniczne o wyjątkowym smaku.
Rodzaj: Weissbier - brak informacji
- brak informacji
- Piwo pszeniczne, niefiltrowane. Svyturys Baltas przygotowywane jest z najlepszych gatunków słodu jęczmiennego i pszenicznego, na bazie czystej artezyjskiej wody, wyjątkowych gatunkach drożdży piwnych powierzchniowej fermentacji, które nadają piwu przyjemny owocowy aromat i słodkawy posmak. Przed spożyciem piwo należy schłodzić. Nalewać warstwowo, po nalaniu ok. 1/3 butelki resztę piwa zamieszać i dopiero dopełnić.