Oto lista trunków wypitych przez czlekoupior
Wódki / Gatunkowe / Naturalne / Zbożowe / Whisky/Whiskey
- To szkocka whisky mieszana o złożonym eleganckim i wyrafinowanym smaku. Doskonale trafia we współczesne gusta. Jej jasnozłota barwa i charakterystyczny smak są wynikiem połączenia różnych gatunków whisky słodowych i zbożowych - starannie dobranych i leżakujących co najmniej 3 lata, a w wielu przypadkach znacznie dłużej. Smak dwóch głównych destylatów - whisky słodowych z Miltonduff i Glenburgie - sprawia, że Ballantine's Finest pobrzmiewa nutami czekolady, jabłek i wanilii.
- Doskonała szkocka whisky typu blended, o subtelnym i pełnym aromacie. W jej skład wchodzi 40 rodzajów starannie wyselekcjonowanych whisky słodowych i zbożowych, z których najmłodsza leżakuje minimum 12 lat. Receptura Chivas Regal jest objęta ścisłą tajemnicą od ponad 200 lat.
- Connemara to jedyna irlandzka whiskey wytwarzana z użyciem torfowego dymu.
Jest skomplikowana, ale świetnie wyważona. Jedwabiście miodowa na początku, ewoluuje w kieruku torfowej pełni.
Finisz dopełniony błyskami wanilii, dębu, złocistego miodu. - brak informacji
- Jeden z najpopularniejszych i najlepiej znanych alkoholi na świecie - powszechnie uważany za jeden z symboli Ameryki. Ze względu na miejsce i charakterystyczny sposób produkcji Jack Daniel's nie jest zaliczany do bourbonów - stworzył on własną kategorię: Tennessee Whiskey. Ta rzadka i wyśmienita whiskey jest produkowana w destylarni Jacka Danielsa w Lynchburgu w stanie Tennessee według tej samej receptury od blisko 150 lat. Wytwarzana jest z czystej źródlanej wody a następnie uszlachetniana w specjalnym procesie filtracji przez węgiel drzewny.
- Numer jeden wśród irlandzkich whiskey. Produkty używane do produkcji Jamesona są najwyższej jakości, a proces destylacji przez ponad 200 lat został doprowadzony do perfekcji. Ta trzykrotnie destylowana whiskey, zanim zostanie zblendowana i rozlana do butelek, leżakuje w dębowych beczkach minimum 5 lat. To w połączeniu z doskonałym ziarnem jęczmienia i krystalicznie czystą wodą sprawia, że Jameson wyróżnia się jako produkt o pełnym smaku i wytwornym aromacie.
- Początki produkcji tego szlachetnego trunku giną w mrokach dziejów. Równie anonimowi są jej wynalazcy, choć ponoć maczali w tym palce irlandzcy misjonarze. Przez długie lata whiskey z Irlandii należała do grona najpopularniejszych alkoholi mocnych, a do grona jej wielkich miłośników zaliczały się nawet koronowane głowy, m.in. królowa angielska Elżbieta I oraz car Piotr I. Jameson to dziś najpopularniejsza irlandzka whiskey. Ten znamienity 12 latek przeznaczony jest głównie na rynki dalekowschodnie.
- To najsłynniejsza szkocka whisky klasy de luxe. Jej kompozycja powstała na bazie łagodnej whisky z destylarni w Cardhu. Wzbogacono ją o prawie czterdzieści gatunków dojrzałych, dwunastoletnich whisky z wyżyn szkockich oraz z wyspy Islay. Wśród składowych mieszanki znalazły się między innymi ogniste Lagavulin i Talisker, charakteryzujące się morskim posmakiem i zapachem torfowego dymu oraz słodkawa, lekko waniliowa Cameronbridge. Dzięki leżakowaniu w dębowych beczkach Johnnie Walker Black Label ma bogaty, dojrzały smak, który długo utrzymuje się na podniebieniu.
- To najpopularniejsza whisky świata, przez ekspertów określana jako standardowa szkocka whisky wyborowa. Komponowana jest z około czterdziestu różnych odmian whisky słodowych (malt whisky) jak i z ziarna niesłodowanego (grain whisky). Wszystkie składowe Johnnie Walker Red Label są destylowane w Szkocji, gdzie dojrzewają minimum trzy lata. Podstawą kompozycji jest słodowa, jedwabista whisky z Cardhu, odznaczająca się ciepłem i czystością smaku. Uzupełniona jest kombinacją odmian słodowych o pełnym bukiecie zapachowym pochodzących z wyspy Islay, a także mieszankami ognistych whisky wyżynnych.
- Whisky z tradycją sięgającą 1835 roku. Stworzona z najlepszych gatunków szkockich whisky, zmieszanych według receptury szkockich przemytników sprzed dwustu lat...
Smugglers wyróżnia się wyjątkową jakością za wyjątkowo umiarkowaną cenę.