Oto lista trunków wypitych przez tr4wk4
Piwa / Niepasteryzowane
- Czy pamiętasz ten świeży smak naturalnie niepasteryzowanego piwa?
To była przyjemność! Teraz, specjalnie dla prawdziwych smakoszy, tylko raz na 14 dni znów warzymy tradycyjnego, niepasteryzowanego Kasztelana. Żebyś mógł cieszyć się wyjątkowym smakiem najświeższego piwa. Prosto z browaru.
Piwa / Jasne / Pełne
- Prawdopodobnie najlepsze piwo na świecie. Charakterystyczne zielone butelki "Vichy" z tłoczonym znakiem firmowym Carlsberga i znak firmy podkreślony od dołu wstęgą każdemu piwoszowi kojarzy się ze znakomitym trunkiem.
- Piwo jasne typu pilzneńskiego, do warzenia którego wykorzystujemy krystalicznie czystą wodę oraz aż cztery specjalne wyselekcjonowane odmiany chmielu aromatycznego, tworzące mieszankę o niepowtarzalnym charakterze.
Zaw. ekstraktu - 11,7 proc.
Zaw. alkoholu maks.: 5,5 proc. - Lech to jedna z czołowych marek Kompanii Piwowarskiej, która istnieje na rynku już od początku lat osiemdziesiątych. Doprowadzony do perfekcji proces produkcji Lecha w poznańskim browarze, jednym z najnowocześniejszych browarów Europie, jest gwarancją najwyższej jakości piwa Lech.
Piwo Lech premium to harmonia smaku i odpowiedniego nagazowania, które nadają mu doskonałych właściwości orzeźwiających, idealne połączenie mocy ze szlachetną goryczą dojrzałego chmielu. Piwo warzone z naturalnych składników. - W Browarze w Leżajsku produkowane jest piwo Leżajsk Pełne i Leżajsk Mocne. Leżajsk Pełne to lekkie, orzeźwiające piwo z wyraźnym aromatem chmielu i charakterystyczną goryczką. Leżajsk Mocne ma intensywniejszy smak, większą zawartość alkoholu i długo utrzymującą się pianę. Leżajsk to kultowe piwo kilku pokoleń Polaków. Pod koniec lat osiemdziesiątych, na festiwalu piosenki polskiej w Opolu zespół Wańka Wstańka i Ludojady zaśpiewał niezapomniany do dziś przebój "...takiego piwa nie pił nawet król, gul, gul Leżajski Full...". Jakość leżajskiego piwa była wielokrotnie nagradzana w konkursach piw, organizowanych przy okazji targów odbywających się w Polsce i za granicą, między innymi: Eurobeer 1995 oraz Polagra i Chmielaki. Piwa z Leżajska dostępne są w półlitrowych puszkach i butelkach.
- Esencja dolnośląskiej piwowarskiej tradycji. Subtelny łagodny smak, gęsta piana oraz bogaty chmielowy bukiet czynią Piasta Wrocławskiego ulubionym piwem mieszkańców Dolnego Śląska. Ponad sto lat tradycji wrocławskiego browaru w połączeniu z najnowszymi technologiami produkcji to gwarancja produktu o najwyższej jakości.
Piast Wrocławski to wielokrotny zdobywca wielu prestiżowych nagród na konkursach piwnych w Polsce i za granicą, m.in. Lauru Konsumenta 2008 oraz złotego medalu w konkursie Monde Selection w Brukseli w 2009 i 2010 roku. - Tatra to marka znana i ceniona przez piwoszy w Polsce, a jej popularność stale rośnie. Obydwie odmiany: Tatra Mocna i Tatra Pils są warzone w renomowanych browarach Grupy Żywiec. Mocne zwraca uwagę głębokim i zdecydowanym smakiem, wyraźną goryczką i piękną złocistą barwą. Ma większą zawartość alkoholu i adresowane jest głównie do dojrzałych mężczyzn o wyrobionym smaku. Tatra Pils to klasyczne piwo typu pilzneńskiego o wyraźnym aromacie i doskonałym, orzeźwiającym smaku. Oba warianty Tatry są dostępne w butelkach i puszkach 0,5 l, dystrybuowane są na terenie całego kraju i dostępne w większości sklepów sprzedających piwo.
- Warka jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek na polskim rynku piwnym i i drugą co do wielkości marką standardową o ogólnopolskim zasięgu. O silnej pozycji Warki na krajowym rynku świadczy przyznanie tej marce tytułu "Superbrand", nazywanego również "brytyjskim oskarem marketingu" oraz obecność Warki w I polskiej edycji albumu Czołowych Marek na Polskim Rynku Superbrands 2005. Ponadto Warka znalazła się na wysokim, 24. miejscu wśród najlepszych polskich marek w rankingu tygodnika "Wprost" i Instytutu Marki Polskiej.
Warka to piwo dla mężczyzn - smakoszy piwa, którzy cenią sobie tradycyjny smak piwa z goryczką. To prawdziwe polskie piwo, produkowane z najwyższej jakości surowców, według tradycyjnej technologii i z wykorzystaniem najlepszych osiągnięć sztuki piwowarskiej.Od ponad pięciuset lat cieszy podniebienia i zaspokaja gusta nawet najwybredniejszych smakoszy, którzy w piwie najbardziej cenią jakość, pełnię smaku, szlachetną harmonię goryczki, otrzymaną dzięki doskonale dobranej metodzie chmielenia brzeczki i mistrzowskiej sztuce warzenia piwa.
Warka dostępna jest w butelkach 0,5l i 0,65l, puszkach i czteropakach puszek 0,5l oraz w 30-litrowych kegach. - Produkowany według tradycyjnych metod technologicznych. Wyłącznie z najwyższej jakości naturalnych surowców: słodu, chmielu, drożdży i wody. Charakteryzuje się ciemnozłocistą barwą i unikalnym, głębokim smakiem. Wysoka zawartość alkoholu i ekstraktu nadaje temu piwu pełny, specyficzny smak, a połączeniu z odpowiednim nasyceniem dwutlenkiem węgla doskonale orzeźwia.
Strong jest dostępny w butelkach i puszkach o pojemności 0,5 l, a w gastronomii w kegach 30 l.