Faustus

Herrnbräu Bürgerliches Brauhaus

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Piwa / Pszeniczne
Zawartość alkoholu: 6%
Dostępne pojemności: 0.5l butelka, 0.5l puszka
Piwo pszeniczne do produkcji którego używa się słodu pszenicznego i jęczmiennego. Jest to piwo górnej fermentacji - co oznacza, że drożdże po skończonym procesie fermentacji nie osadzają się na dnie naczynia tylko zbierają się na powierzchni. Jest niefiltrowane i zawiera żywe kultury drożdżowe, które powodują, że piwo jest mętne i ma osad na dnie butelki oraz daje mu specyficzny charakterystyczny smak, który jest ceniony przez smakoszy. Piwo o podwójnej fermentacji - pierwsza w procesie produkcji, druga tzw. "fermentacja butelkowa" - po rozlaniu do butelek, piwo przez 2 tygodnie na magazynach w boksach w specjalnych, kontrolowanych warunkach temperatury i ciśnienia w wewnątrz butelki po raz drugi fermentuje, leżakuje i dojrzewa.

Wyprodukowany w Bawarii dla Browaru Jurand

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków