Advocaat prosty i szybki

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Domowe wyroby / Wódki / Likiery
Składniki:
200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego w puszcze lub kartonie, 1 szkl. cukru pudru, 4 żółtka, pół szkl. spirytusu

Jak przyrządzić?
Do shakera(To podstawowe naczynie barowe. Miesza się w nim, a właściwie "wykłóca", "wytrząsa" lub shekeruje i oziębia te napoje, które zawierają składniki trudne do wymieszania, takie jak żółtko, syrop, soki owocowe czy śmietana) wlać 200 ml mleka, ubijać, aż objętość wzrośnie dwukrotnie. Dołożyć 4 żółtka i jeszcze wstrząsnąć parę razy, następnie dodać 1 szkl. cukru pudru i na koniec wlać pół szklanki spirytusu. Advocaat po około 15 minutach mocno gęstnieje, prawie można jeść łyżeczką.

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków