Air Mail (Poczta Lotnicza) #2

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Drinki / Wina
40 ml wytrawnego wermutu
20 ml grappa
2 D(Jest to najmniejsza ilość płynu (1 D to 8-10 kropli lub około 1ml) używana podczas przygotowywania napojów mieszanych (aromatyzowanie). Oznacza jedno zakropienie z buteleczki ze specjalnym dozownikiem) angostury(Likier otrzymywany z korzenia goryczki, dzięgla, kory drzewa chinowego, goździków, kardamonu i cynamonu. Charakteryzuje go silny i wyrazisty smak - dlatego do koktajli należy go dodawać po kropli)

Wszystkie składniki i kostki lodu wymieszać w shakerze(To podstawowe naczynie barowe. Miesza się w nim, a właściwie "wykłóca", "wytrząsa" lub shekeruje i oziębia te napoje, które zawierają składniki trudne do wymieszania, takie jak żółtko, syrop, soki owocowe czy śmietana) i przelać do kieliszka.

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków