Bomba herbaciana

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Kuchnia / Ciasta, ciastka i desery
2 łyżki stołowe rozpuszczalnej herbaty
1/4 l wody
50 g cukru
torebka cukru waniliowego
2 żółtka
3/8 l śmietany
10 biszkoptów
koniak lub brandy

Herbatę rozpuścić w wodzie. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać herbatę. Śmietankę ubić na sztywno, 1/4l zmieszać z masą herbaciano-jajeczną. Biszkopty przekroić na połówki, skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do kulistej formy i wstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawać ze śmietaną.

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków