Iceówka

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Domowe wyroby / Wódki / Stołowe
Zawartość alkoholu: 45%
Składniki:
- 0,5 litra spirytusu
- 0,5 litra wody mineralnej(Występuje w wersji gazowanej i bez dwutlenku węgla; bywa lekko gorzka albo słonawa, o zróżnicowanym składzie soli mineralnych)
- 1 opakowanie cukierków ice

Sposób przygotowania:
0,5 litra wody mineralnej(Występuje w wersji gazowanej i bez dwutlenku węgla; bywa lekko gorzka albo słonawa, o zróżnicowanym składzie soli mineralnych) wlać do garnka. Cukierki wyjąc z papierków i także wrzucić do tego garnka (ich ilość zależy od upodobań, my użyliśmy ok 200g). Garnek z wodą i cukierkami podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia cukierków. Gdy ciecz będzie już jednolita poczekać aż całkowicie ostygnie. Spirytus przelać do większego garnka i wlać do niego rozpuszczone z wodą cukierki. Roztwór przelać do butelek i odstawić na ok 2 dni do lodówki/zamrażalki

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków