Sałatka z kurczaka

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Kuchnia / Sałatki
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka,
- majonez,
- pikantny ketchup,
- wegeta,
- biały pieprz,
- kukurydza,
- sałata,
- pół kieliszka koniaku


Przygotowanie:
Piersi z kurczaka gotować w wodzie z łyżką stołową wegety od momentu zgotowania ok. 30 min. Po ugotowaniu piersi pokroić w kosteczkę, następnie w osobnej miseczce zrobić sos. 3/4 słoika majonezu zmieszać z ketchupem na ceglasty kolor, dodać białego pieprzu i alkohol. Następnie płaski półmisek wyłożyć liśćmi sałaty, położyć pokrojone piersi z kurczaka i polać sosem nie mieszając z mięsem. Dookoła obsypać odsączoną kukurydzą.

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków