Boczek na ostro z grilla

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Kuchnia / Grill
Składniki:
boczek świeży 1/2 kg
cebula 1 lub 2 szt
Marynata:
piwo jasne 1/2 litra
oliwa - 6 łyżek
utarty chrzan 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
czosnek posiekany 2 ząbki

Przygotowanie:
Składniki na marynatę dokładnie wymieszaj ze sobą (najlepiej blenderem). Cebule pokrój w talarki, a boczek w paski (2 cm grubości). W misce układaj boczek warstwami i zalewaj marynatą. Odstaw do lodówki na 12 godzin. Piec na grillu 30 minut, od czasu do czas przewracając i polewaj marynatą. Na 10 minut przed końcem połóż na grill pokrojoną cebulę.

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków