Pieczone banany z rumem z grilla

Piwa, wina, wódki, szampany, miody pitne, drinki, wyroby własne - zdjęcie trunku
Kategoria: Kuchnia / Grill
Składniki:
6 krótkich bananów
6 łyżek masła
6 łyżek cukru
pół łyżeczki cynamonu
125 ml rumu
limonka przekrojona na 6 cząstek

Sposób przygotowania:
Banany obrać i podzielić wzdłuż na połowy, ułożyć na kawałkach folii aluminiowej. Masło utrzeć z cukrem. Masę nałożyć na banany i oprószyć odrobiną cynamonu. Zawinąć pakiety z folii. Piec na ruszcie przez 10-15 minut. Ostrożnie rozwinąć pakunki i polać banany podgrzanym rumem. Podpalić i podać płonące. Osobno podać kawałki limonek do wyciśnięcia ich soku na banany.

http://webtrunki.pl - Łeb pełen trunków